Briga o kontaktnim lećama 

Ukoliko ste se tek odlučili za nošenje leća, vrlo je bitno da znate kako se pravilno brinuti o njima kako bi spriječili moguće rizike ili infekciju oka.

Informacije o kontaktnim lećama postaju sve dostupnije i sve što je potrebno je da slijedite upute.

iOptika.hr Vam preporučuje prije bilo kakve kupnje leća pregled kod oftalmologa kako bi vam pregledao oči i preporučio dioptriju. Zatim, kada se odlučite da vrstu leća, bitno je da ih nikad ne nosite dulje nego onoliko koliko je preporučeno da se taj tip leća nosi.

Kada je riječ o vrsti leća, dnevne leće su najzdravije jer se mijenjaju na dnevnoj bazi i tako smanjuju rizik od infekcije. Leće moraju uvijek biti čiste i mijenjati se redovito (zavisno o njihovom periodu nošenja).

Ni u kojem slučaju nemojte nositi oštećene leće.

Kada je riječ o higijeni, vrlo je bitno oprati ruke te osigurati da budu suhe prije bilo kakvog kontakta sa lećama kako ne bi ste prenijeli bakterije. Kada nisu u očima, leće uvijek moraju biti u preporučenoj otopini za leće. Kada spominjemo otopinu, nemojte koristiti otopinu kojoj je istekao rok trajanja i nemojte ju stavljati u druge manje bočice jer bi se mogle inficirali ukoliko bočica nije sterilna.

Leće nikada nemojte stavljati u vodu jer bi se također tako leće mogle inficirati.

Mi, iOptika.hr također savjetujemo da ne boravite predugo u zadimljenim prostorijama jer bi se oko moglo iritirati.

Prijavite se na naš newsletter i budite među prvima koji će saznati za naše promocije i novosti