Pravila o privatnosti

Pravila privatnosti

 1. POLITIKA

 

Ova se Pravila o privatnosti odnose na korištenje naših web stranica ili usluga (u daljnjem tekstu: "mi", "mi"). Poštujemo vašu privatnost i obvezujemo se zaštiti vaših podataka. Usvojili smo tu politiku o privatnosti ("Pravila o privatnosti") kako bismo objasnili koje informacije mogu biti prikupljene na našoj web stranici, kako koristimo te informacije i pod kojim uvjetima možemo otkriti informacije trećim stranama. Sve informacije koje pružate koristit će se samo u skladu s ovim pravilima. Ova Pravila o privatnosti odnose se samo na podatke prikupljene putem web stranice i ne primjenjuju se na naše prikupljanje podataka iz drugih izvora.

Ova Pravila o privatnosti, zajedno s Uvjetima korištenja i Uvjetima prodaje navedenima na našoj web stranici, postavljaju opća pravila i pravila koja reguliraju vašu upotrebu naše web stranice. Ovisno o vašim aktivnostima prilikom posjete našoj web stranici, možda ćete morati pristati na dodatne uvjete i odredbe.

 

 1. SUGLASNOST

 

Vaša upotreba naših web stranica ili usluga znači prihvaćanje naših pravila o privatnosti. Ako se ne slažete s ovim pravilom, nemojte koristiti našu web stranicu ili usluge.

Koristeći ovu stranicu ili naše usluge, izjavljujete da ste punoljetni u državi gdje boravite i dali ste nam svoj pristanak.

 

 1. SIGURNOST

 

Naša web trgovina i podaci su upravljani tvrkom za upravljanje trgovinom i najbolje usluge hostinga kao što su Amazon Web Services. Pohranjuju vaše podatke na sigurnom poslužitelju. Kako bismo zaštitili vaše osobne podatke, poduzimamo razumne mjere opreza i slijedimo najbolje primjere iz prakse kako bismo se osigurali da ne bi smo izgubili, zloupotrijebili, pristupili, otkrili, izmijenili ili uništili.

Da biste zaustavili neovlašteni pristup ili otkrivanje vaših podataka, primijenjeni su odgovarajući elektronički, fizički, digitalni i upravljački postupci kako bi zaštitili informacije koje prikupljamo online i osiguravamo njegovu sigurnost.

Ne pohranjujemo niti obrađujemo nikakve podatke koji bi se mogli koristiti za pokretanje plaćanja. Zbog toga imamo ugovore s specijaliziranim platnim procesorima koji su implementirali međunarodno revidirane najbolje primjere iz prakse kako bi zaštitili vaše podatke o plaćanju. Na primjer, oni šifriraju vaše podatke putem standarda za sigurnost podataka industrije plaćanja (PCI-DSS). PCI-DSS zahtjevi pomažu osigurati sigurno rukovanje podacima o kreditnoj kartici od strane naše trgovine i njegovih davatelja usluga. Mi prihvaćamo odgovarajuće postupke za prikupljanje, pohranu i obradu podataka i sigurnosne mjere kako bismo zaštitili od neovlaštenog pristupa, izmjene, otkrivanja ili uništenja vaših osobnih podataka, korisničkog imena, lozinke, podataka o transakciji i podataka pohranjenih na našem web mjestu. Osjetljiva i privatna razmjena podataka između web mjesta i njegovih korisnika događa se preko SSL osiguranog komunikacijskog kanala i šifriran je i zaštićen digitalnim potpisima.

 

 1. KAKO PRIKUPLJAMO PODATKE

 

Kao i većina web operatora, prikupljamo podatke koji ne identificiraju osobno onu vrstu koju web preglednici i poslužitelji obično stavljaju na raspolaganje, kao što je vrsta preglednika, jezična sklonost, web mjesto za referiranje i datum i vrijeme svakog zahtjeva posjetitelja. Naša svrha u prikupljanju podataka koji ne identificiraju osobne podatke je bolje razumjeti kako naši posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu. S vremena na vrijeme možemo izdati podatke koji nisu osobni podaci u cjelini, npr., objavljujući izvješće o trendovima u korištenju web stranice. Također prikupljamo potencijalno osobne podatke kao što su adrese internetskog protokola (IP) za prijavljene korisnike i korisnike koji ostavljaju komentare na našim postovima na blogu. Otkrivamo samo prijavljene IP adrese korisnika koji ostavljaju komentare pod istim okolnostima i koji upotrebljavaju i otkrivaju osobne podatke kao što je opisano u nastavku. Također prikupljamo različite osobne podatke kao što su, na primjer, adrese e-pošte, ime kupca, adrese dostave ili fakturiranja i pojedinačni podaci o receptu. Koristimo te informacije da bismo ispunili vašu narudžbu ili da razumijemo kako upotrebljavate naše usluge i prilagodite naše usluge. Ispod je popis primjera za prikupljanje informacija.

 

KOLAČIĆI

 

Kako bismo obogatili i usavršili vaše online iskustvo, koristimo "Cookies" tehnologiju i usluge koje drugi pružaju za prikaz personaliziranog sadržaja ili oglašavanja i spremanje vaših postavki na vaše računalo.

Kolačić je niz informacija koje web mjesto pohranjuje na računalu posjetitelja, a posjetiteljski preglednik pruža web stranici svaki put kad se posjetitelj vraća. Koristimo kolačiće kako bismo olakšali prepoznavanje i praćenje posjetitelja, njihovu upotrebu naših web stranica i usluga te njihove postavke usluge ili pristupa. Posjetitelji koji ne žele postaviti kolačiće na svoje računalo trebaju postaviti preglednike da odbace kolačiće prije korištenja naših usluga, uz nedostatak da određene značajke naših web stranica možda neće funkcionirati ispravno bez kolačića.

 

ECOMMERCE TRANSAKCIJE

 

Tko napavi narudžbu, od njega se traže dodatne informacije, uključujući po potrebi osobne i financijske informacije potrebne za obradu tih transakcija. U svakom slučaju, takve informacije prikupljamo samo u mjeri u kojoj je to potrebno ili prikladno kako bismo ispunili nalog ili u svrhu interakcije posjetitelja s našim uslugama.

 

SLUŽBA ZA KORISNIKE

 

Možemo, bez daljnje obavijesti ili upozorenja i po vlastitom nahođenju, pratiti, snimati i obrađivati svaku komunikaciju s vama e-mailom, telefonom ili drugim digitalnim kanalima radi kontrole kvalitete i obuke ili za vlastitu zaštitu.

 

KOMUNIKACIJA

 

S vašim dopuštenjem, možemo vam poslati e-poštu, tiskani materijal ili komercijalne ponude o našim proizvodima ili uslugama. Također pratimo kako naši korisnici koriste ovu komunikaciju i nastojimo maksimalno povećati njegovu vrijednost.

 

OGLASI NA MREŽI

 

Oglasi koji se pojavljuju na našoj web stranici i oglašavanje koje se prikazuje bilo gdje drugdje na internetu ili na mobilnim uređajima, mogu vam dostaviti partnerske agencije za oglašavanje koje mogu postaviti kolačiće. Ovi kolačići omogućuju poslužitelju oglasa da prepozna vaše računalo svaki put kada vam pošalju online oglas za prikupljanje informacija o vama ili drugima koji koriste vaše računalo. Ti podaci omogućuju oglasnim mrežama, između ostalog, da dostave ciljane oglase za koje vjeruju da će vam najviše zanimati.

Često možete postaviti postavke za način prikupljanja i upotrebe vaših podataka, ili onoga što vam pokazuju, oglašavačke mreže. Ako želite, možete isključiti oglašavanje na temelju interesa isključivo pomoću postavki kolačića ili trajno upotrebljavajući dodatak preglednika.

Možemo platiti neke od naših oglašavačkih partnera kako bismo vam pomogli slati elektroničko oglašavanje. Možemo također zaraditi proviziju od određenih veza na našoj web stranici ili na neki drugi način olakšati narudžbe od vas. To ne utječe na vašu kupnju ili cijenu koju možete platiti na našim web stranicama.

 

LINKOVI TREĆIH STRANAKA

 

Naša usluga može sadržavati veze na vanjske web-lokacije koje nam ne upravlja. Ako kliknete vezu treće strane, bit ćete usmjereni na tu web stranicu treće strane. Takve usluge regulirane su svojim pravilima o privatnosti, a ne našim. Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti ili praksu web stranica, proizvoda ili usluga trećih strana.

 

 1.  KAKO KORISTIMO VAŠE  INFORMACIJE

 

Najčešće koristimo gore navedene informacije za generiranje statističkih podataka (informacija o razini agregata), između ostalog, o ponašanju posjetitelja na našoj web stranici i njihovim transakcijama i profilima. Te informacije možemo javno prikazati ili ih dostaviti drugima pod uvjetom da informacije ostanu na razini ukupne.

Prikupljamo i koristimo osobne podatke za različite svrhe, uključujući:

- poboljšati službu za korisnike. Vaši podaci pomažu nam da učinkovitije odgovorimo na vaše zahtjeve za korisničku službu i potrebe za podrškom.

- prilagoditi korisničko iskustvo. U skupini možemo koristiti podatke da bismo razumjeli kako naši korisnici kao grupa koriste usluge i resurse koji se nalaze na našoj web stranici.

- poboljšati našu web stranicu. Neprestano nastojimo poboljšati ponudu web stranica na temelju informacija i povratnih informacija koje primimo od vas.

- Obraditi transakcije. Možemo koristiti informacije koje korisnici pružaju o sebi kada stavljaju narudžbu samo za pružanje usluge tom nalogu. Ne dijelimo ove informacije s vanjskim stranama, osim u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za pružanje usluge

- upravljati sadržajem, promocijom, istraživanjem ili nekom drugom značajkom web mjesta. Za slanje informacija o korisnicima dogovorili su se primati o temama za koje mislimo da će ih zanimati.

- poslati poruke e-pošte i komunicirati s vama

 

Korisnici e-pošte pružaju obradu narudžbi, upotrebljavat će se samo za slanje informacija i ažuriranja vezanih uz njihovu narudžbu. Također se može koristiti za odgovor na njihove upite i / ili druge zahtjeve ili pitanja.

 

 1.  MARKETING OPT-IN

 

Ako korisnici odluče uključiti se na našu mailing listu, primat će poruke e-pošte koje mogu sadržavati vijesti tvrtke, ažuriranja, povezane informacije o proizvodu ili uslugama. Ako u bilo kojem trenutku korisnik želi otkazati pretplatu na primanje budućih e-poruka, uključujemo detaljne upute za otkazivanje pretplate na dnu svake e-poruke

Možemo vas također kontaktirati pomoću automatiziranih poziva i tekstnih poruka, na bilo koji telefonski broj koji ste nam poslali: (i) obavijestiti vas o vašem statusu narudžbe; (Ii) otkloniti poteškoće s vašom narudžbom; Ili (iii) da vam pomogne naručiti ili redizajnirati ili, ako je potrebno, servisirati vaš račun.

 

 1. POTRAŽIVANJA OSOBNIH IDENTIFIIBIH INFORMACIJA

 

Nećemo iznajmljivati, trgovati ili prodavati bilo kakve potencijalno osobne identifikacijske podatke.

Možemo dijeliti generičke skupne demografske podatke koji nisu povezani s osobnim identifikacijskim informacijama o posjetiteljima i korisnicima s našim poslovnim partnerima, pouzdanim podružnicama i oglašivačima. Možemo koristiti davatelje usluga treće strane kako bismo olakšali poslovanje tvrtke i web mjesta ili upravljati aktivnostima u naše ime, kao što je slanje newslettera ili anketa. Možemo dijeliti vaše podatke s tim trećim stranama samo u ograničene svrhe.

Moramo podijeliti vaše osobne podatke s raznim stranama kako bismo vam pomogli izvršiti naloge koje ste nam poslali. Stoga ćemo vaše osobne podatke podijeliti s pružateljima usluga plaćanja, pružateljima usluga logistike i bilo kojom drugom stranom koja igra ulogu u pružanju usluga ili proizvoda koje ste naručili od nas. Kada prodajemo trećoj strani, kako bi ta stranka dovršila prodaju s vama umjesto nas, također prenosimo podatke na tu stranku potrebnu za ispunjenje naloga.

 

 

Općenito, davatelji trećih strana koje koristimo samo prikupljaju, upotrebljavaju i otkrivaju vaše podatke u onoj mjeri u kojoj su potrebni kako bi im omogućili obavljanje usluga koje nam pružaju.

Međutim, određeni pružatelji usluga treće strane, kao što su pristupnici za plaćanje i drugi procesori za transakcije plaćanja, imaju vlastita pravila o privatnosti u odnosu na informacije koje im je potrebno pružiti za transakcije povezane s kupnjom. Za te pružatelje preporučujemo da pročitate pravila o privatnosti kako biste mogli razumjeti način na koji će ti pružatelji usluga upravljati vašim osobnim podacima. Konkretno, imajte na umu da se određeni pružatelji usluga mogu nalaziti u ustanovama ili imaju drugačiju nadležnost od vas ili nas. Dakle, ako odlučite nastaviti s transakcijom koja uključuje usluge davatelja usluge treće strane, vaši podaci mogu biti podložni zakonima nadležnosti u kojima se taj davatelj usluga ili njegovi objekti nalaze.

Otkrivamo potencijalno osobne identifikacijske i osobne podatke samo onima naših zaposlenika, izvođača radova i povezanih organizacija koje (i) trebaju znati te podatke kako bi ih obradili u naše ime ili pružili usluge dostupne na našoj web stranici i koji su se složili da to ne otkrivaju drugima. Neki od tih zaposlenika, izvođača radova i povezanih organizacija mogu se nalaziti izvan vaše domovine; Pomoću naše web stranice, pristajete na prijenos takvih informacija na njih.

Možemo otkriti vaše osobne podatke ako to zakon zahtijeva. Otkrivamo potencijalno osobne identifikacijske i osobne podatke kao odgovor na sudski nalog, sudski nalog ili drugi zahtjev države.

 

 1. POVLAČENJE  PRISTANKA

 

Kada nam putem naših usluga pružite informacije, podrazumijevamo da pristajete na naše prikupljanje i upotrebu u svrhu navedenih u ovim Pravilima o privatnosti.

Ako tražimo vaše osobne podatke iz određenog razloga, kao što je marketing, tražit ćemo vas izravno za vašu izraženu suglasnost ili vam pružiti priliku da kažete ne.

Ako se promijenite nakon što ste se ranije uključili, u bilo kojem trenutku možete povući vašu suglasnost da vas kontaktiramo tako što ćete nas obavijestiti na e-mail adresu lucy@eopticians.com.

 

Imajte na umu da su određene funkcije na primjer kupnja proizvoda i slično dostupne samo uz vaše podatke. Ukidanjem vašeg pristanka možda vam nećemo moći pružiti sve naše usluge.

 

 1. TRANSFERI

 

Ako se naša tvrtka ili web-trgovina spoji s drugim tvrtkom vaši se podaci mogu prenijeti novim vlasnicima kako bi vas oni mogli nastaviti prodavati. Zadržat ćete pravo isključivanja bilo kakve komunikacije s bilo kim u budućnosti.

 

 1. PROMJENE OVE POLITIKE

 

Zadržavamo pravo izmjene ovih pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku i po vlastitom nahođenju. Kada to učinimo, ažuriramo datum pri dnu ove stranice ili obavijestimo korisnike putem e-pošte. Prihvaćate i slažete se da je vaša obveza periodički pregledavati pravila o privatnosti i postati svjesni izmjena.

Promjene i pojašnjenja stupit će na snagu odmah nakon objavljivanja na web stranici. Vaša daljnja upotreba ove web stranice nakon bilo kakve izmjene u ovim Pravilima o privatnosti predstavljat će vaše prihvaćanje takve izmjene.

Trenutačna verzija ove Pravila o privatnosti stupila je na snagu 1. lipnja 2017. godine.

 

 1. PITANJA I KONTAKTNE INFORMACIJE

 

Ako imate žalbu ili želite jednostavno postaviti pitanje, obratite se našem službeniku za usklađivanje privatnosti na adresi hello@eoptika.com.

Prijavite se na naš newsletter i budite među prvima koji će saznati za naše promocije i novosti