Kako kupovati

OPĆI UVJETI
Pravila o privatnosti
OPĆI UVJETI
UVJETI KORIŠTENJA I PRODAJE

 

 1. PREGLED

Dobrodošli  u iOptika.hr!

Pružatelj ove web stranice je eOptika Ltd. Posjetom ili kupnjom na našoj web stranici uključujete se u našu ’’uslugu’’ i podrazumijeva se da se slažete sa sljedećim uvjetima i pravilima.

Trebali bi ste pročitati ove uvjete usluge i prodaje prije nešto što počnete koristiti našu web stranicu. Korištenje ove web stranice i naručivanje je uvjetovano prihvaćanjem ovih uvjeta. Nemojte nastaviti koristiti ovu web stranicu ukoliko se ne slažete s uvjetima na ovoj stranici:

                  2. DEFINICIJE I PODRUČJE

Kroz stranicu koristimo izraze poput ’’mi’’ ili ’’naša’’ ’’naši’’ koji se odnose na eOptika Ltd. poduzeće koje je pružatelj ove web stranice, uključujući sve informacije, alate i isluge koje su vama kao korisniku dostupne.

Za dodatne usluge tipično ponuđene kao dodatak osnovnoj usluzi će vam biti naznačeni dodatni uvjeti prije nego što ih izaberete.

Ovaj dokument je prijevod sa originalanog dokumenta na engleskom jeziku. Omogućavamo ovaj prijevod za svrhu lakšeg korištenja i razumijevanja.

Ako je naš hrvatski prijevod drugačiji od engleske verzije dokumenta, u tom slučaju vrijedi samo engleska verzija.

UVJETI USLUGE

 

                  3. DOZVOLA I PRISTUP


U skladu s našim uvjetima, (eOptika) vam daje dozvolu za pristup za osobnu i nekomercijalnu upotrebu naše web stranice. Osnovna svrha naših web stranica i usluga je pomoći pojedincima da dobe odgovarajuću uslugu za korekciju vida.

Ne smijete koristiti bilo koju od naših usluga za prijavare ili u bilo kojoj vezi s kaznenim djelom ili nekom drugom nezakonitom aktivnošću, ili (i) izazvati smetnje ili neugodnosti.

Zadržavamo pravo odbiti uslugu, ukinuti web profil ili ukloniti ili urediti sadržaj ako kršite primjenjive zakone, ove Uvjete korištenja ili bilo koje druge primjenjive odredbe, smjernice ili pravila.

 

Vi ste odgovorni za održavanje povjerljivosti vašeg profila i lozinke te za ograničavanje pristupa vašem računu, računalu i uređajima i u mjeri dopuštenoj primjenjivim zakonom prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se događaju na vašem računu ili zaporci. Odgovorni ste za osiguranje da su vam detalji koje ste nam dali ispravni i potpuni, te da nas obavijestite o svim promjenama podataka koje ste dali. Možete pristupiti i ažurirati mnoge informacije koje ste nam dostavili, uključujući postavke vašeg računa, u području Vašeg korisničkog računa web stranice.


Također vam možemo pružiti pristup alatu treće strane preko kojih ne nadziremo niti imamo kontrolu i ulaz. Prihvaćate i slažete se da pružamo pristup takvim sredstvima "kakvi jesu" i "kao što je dostupno" bez ikakvih jamstava, izjava ili uvjeta bilo koje vrste i bez ikakvog odobrenja. Nećemo imati nikakvih odgovornosti koje proizlaze ili se odnose na vašu upotrebu opcionalnih alata treće strane. Svaka upotreba neobaveznih alata koji se nude putem weba  u potpunosti je na vašem vlastitom riziku i diskrecijskoj odgovornosti i trebali biste provjeriti jeste li upoznati i jeste li odobrili uvjete na kojima alati pružaju relevantni davatelji treće strane.

 

                   4. PRIVATNOST

Molimo vas pročitajte naša pravila privatnosti koja upravljaju vašim korištenjem naših usluga kako bi razumjeli naše postupke.

                   5. UVJETI PRODAJE

Kada upotrebljavate našu web-lokaciju za postavljanje komercijalne narudžbe, vaš će odnos s nama također biti reguliran našim dodatnim Uvjetima prodaje. Pregledajte ovo pravilo kako biste razumjeli naš ugovor o kupnji, vaša prava i naša praksa.

 

                  6. INFORMACIJE NA STRANICI


Materijal na ovoj web stranici predviđen je samo za opće informacije i ne smije se pozivati ili koristiti kao jedinu osnovu za donošenje odluka bez konzultacija s primarnim, točnijim, potpunijim ili pravovremenim izvorima informacija. Iako nastojimo osigurati točnu informaciju na ovoj web stranici, ne jamčimo njezinu potpunost ili točnost niti se obvezujemo da web stranica ostaje dostupna ili da se materijal na web stranici ažurira. Povremeno postoje informacije na našem web mjestu koje sadrže tipografske pogreške, netočnosti ili propuste. Zadržavamo pravo da ispravimo bilo kakve pogreške, netočnosti ili propuste, te da promijenimo ili ažuriramo informacije ili otkazujemo narudžbe ako je bilo kakva informacija na našoj web stranici netočna u bilo kojem trenutku bez prethodne najave (uključujući i nakon što pošaljete narudžbu).

Svako oslanjanje na materijal na ovoj stranici je na vašem vlastitom riziku.

Nismo odgovorni ako informacije koje su dostupne na ovim stranicama nisu precizne, potpune ili aktualne. Zadržavamo pravo izmjene sadržaja ove stranice u bilo kojem trenutku, ali nismo obvezni ažurirati nikakve informacije na našoj web stranici

 

                 7. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVOAko nije drugačije navedeno, posjedujemo prava intelektualnog vlasništva za sve materijale prikazane na ovoj stranici. Sva prava intelektualnog vlasništva su rezervirana. Imate ograničenu licencu za pregled i upotrebu materijala na našoj web stranici i / ili ispis ili spremanje stranice s ove web stranice za vašu osobnu upotrebu podložno ograničenjima postavljenim u ovim uvjetima i odredbama. Izričito Vam je izričito ograničeno sljedeće: bez našeg izričitog pisanog pristanka: upotrebom naših robnih marki i zaštitnih znakova; (Ponovno) objavljivanje bilo kojeg materijala na webu u bilo kojem mediju; reproducirati, duplicirati ili kopirati materijal u bilo koju drugu svrhu od vaše osobne uporabe; prodavati, sublicensirati, distribuirati i / ili komercijalizirati na bilo koji način bilo koji materijal web stranica, javno izvođenje ili prikazivanje bilo kojeg materijala web stranica, korištenje ove web stranice na način koji je štetan ili koji bi mogao štetiti ovoj web stranici, Korištenje ove web stranice suprotno primjenjivim Zakona i propisa, ili na način koji dovodi do ili može prouzročiti štetu na web stranici ili bilo kojoj osobi ili poslovnom subjektu. Uključivanje u bilo koji rudarenje podataka, prikupljanje podataka, vađenje podataka ili bilo koja slična aktivnost tipa povezana s ovom web stranicom ili tijekom korištenja ove internetske stranice. Korištenjem ove web stranice da se uključe u bilo koju vrstu oglašavanja ili marketinške aktivnosti; Izrada i / ili objavljivanje vlastite baze podataka koja sadrži znatne dijelove bilo kojeg materijala na webu (na primjer, naše cijene i popisi proizvoda). Bez prethodnog i izričitog pisanog dopuštenja, također ne možete stvarati okvire oko naših web stranica ili koristiti druge tehnike koje na bilo koji način mijenjaju vizualnu prezentaciju ili izgled našeg intelektualnog vlasništva, web stranica, naših zaštitnih znakova, logotipa ili drugih vlasničkih informacija (uključujući slike, tekst, izgled stranice ili obrazac) i bilo koju metaoznake, softverski kôd ili bilo koji drugi skriveni tekst.

 

             8. KORISNIČKI PREGLED I KOMENTARI

 

Određeni dijelovi ove web stranice nude korisnicima mogućnost objavljivanja i razmjene mišljenja, informacija, materijala i podataka ("Komentari") u područjima web stranice. Mi ne pregledavamo, ne uređujemo, objavljujemo niti pregledavamo komentare prije njihovog pojavljivanja na web stranici i komentari ne odražavaju stavove ili mišljenja eOptika Ltd, njegovih agenata ili podružnica. Komentari odražavaju stav i mišljenje osobe koja postavlja takvo stajalište ili mišljenje. U mjeri dopuštenoj primjenjivim zakonima nećemo biti odgovorni za komentare ili za bilo kakve troškove gubitka, odgovornosti, štete ili troškove uzrokovane ili pretrpljene zbog bilo kakve uporabe i / ili knjiženja i / ili pojavljivanja komentari na ovu web stranicu.

Zadržavamo pravo nadzora svih komentara i uklanjanja bilo kakvih komentara koje smatraju njegovim apsolutnim diskrecijom neprikladnim, uvredljivim ili na drugi način u suprotnosti s ovim uvjetima i odredbama.

Jamčimo i zastupamo sljedeće: imate pravo postavljati komentare na našu web stranicu i imati sve potrebne licence i suglasnost da to učinite; komentari ne krše bilo koje pravo intelektualnog vlasništva, uključujući bez ograničenja autorsko pravo, patent ili zaštitni znak ili drugo vlasničko pravo bilo koje treće strane; komentari ne sadrže klevetnički, uvredljivi, nepristojni ili na neki drugi način protupravni materijal ili materijal koji je invazija na privatnost; komentari neće biti korišteni za traženje ili promicanje poslovnih ili običaja ili predstavljanja komercijalnih aktivnosti ili nezakonite aktivnosti.

Ovime dodijelite nam ne-ekskluzivnu licencu bez naknade za upotrebu, reproduciranje, uređivanje i autorizaciju drugih korisnika da koriste, reproduciraju i uređuju bilo koji od vaših komentara u bilo kojem obliku, formatu ili medijima.

 

                 9. DODATNI MATERIJALI


Ako nam pošaljete određene konkretne materijale (na primjer unose u natječaj) ili bez vašeg zahtjeva, šaljete kreativne ideje, prijedloge, planove ili druge materijale, bilo online, putem e-pošte, poštom ili na drugi način (slike, komentar, video), slažete se da u bilo kojem trenutku bez ograničenja možemo uređivati, kopirati, objavljivati, distribuirati, prevesti i na bilo koji način upotrijebiti bilo koji komentar koji nam pošaljete. Mi nećemo imati nikakvu obvezu (1) da zadržimo sve komentare u povjerenju; (2) platiti naknadu za bilo kakve komentare; Ili (3) odgovoriti na bilo koji komentar. Možemo, ali nemamo obvezu, nadzirati, uređivati ili ukloniti sadržaj koji utvrdimo prema vlastitom nahođenju protuzakonit, uvredljiv, prijeteći, ili na neki drugi način neprikladan ili krši intelektualno vlasništvo bilo koje strane ili ove Uvjete pružanja usluge. Slažete se da vaši komentari neće kršiti bilo koje pravo bilo koje treće strane, uključujući autorsko pravo, zaštitni znak, privatnost, osobnost ili neko drugo osobno ili vlasničko pravo. Nadalje, slažete se da vaši komentari neće sadržavati klevetnički ili na drugi način nezakoniti, zlonamjerni ili opsceni materijali ili sadržavati bilo koji računalni virus ili drugi zlonamjerni softver koji bi na bilo koji način mogli utjecati na rad Usluge ili bilo koje povezane web stranice. Ne smijete upotrebljavati lažnu adresu elektroničke pošte, pretvarati se da ste netko drugi od vas ili na drugi način obmanuti nas ili treće strane u vezi s podrijetlom bilo kakvih komentara. Vi ste isključivo odgovorni za sve vaše komentare i njihovu točnost. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost niti preuzmemo odgovornost za bilo kakve komentare koje ste poslali vi ili bilo koja treća strana.

                10. HIPERLINKOVI

 

Sljedeće organizacije mogu se povezati s našim web stranicama bez prethodnog pismenog odobrenja: Vladine agencije; Tražilice; Vijesti organizacije; Distributeri mrežnog imenika kada nas navode u imeniku na isti način kao što su hipervezom na web stranice; I proizvođači proizvoda koje prodajemo.

Možemo razmotriti i odobriti po vlastitom nahođenju druge zahtjeve vezane uz sljedeće vrste organizacija kao što su: neprofitna poduzeća koja nisu navedena u prethodnoj grupi; Potrošačkih i / ili poslovnih udruženja i izvora informacija; Društvene web stranice i druge digitalne skupine i publikacije; Udruge ili dobrotvorne organizacije; Distributeri online imenika; Internetski portali; Obrazovnih institucija i trgovinskih udruga. Ako ste zainteresirani za povezivanje s našom web-lokacijom, obavijestite nas slanjem e-pošte.

Pridržavamo pravo u bilo kojem trenutku i po vlastitom nahođenju tražiti da uklonite sve veze ili određenu vezu na našu web stranicu. Pristajete odmah ukloniti sve veze na našu web stranicu nakon takvog zahtjeva.

Možda bismo također htjeli postaviti veze na našu web stranicu na vašu web lokaciju, čekajući ovlaštenje za to. Nećemo imati nikakvu odgovornost niti odgovornost za bilo koji sadržaj koji se pojavljuje na vašoj web stranici. Slažete se da ćete nas obeštetiti i braniti od svih potraživanja koja proizlaze iz ili na temelju Vaše web stranice. Ako pronađete bilo koju vezu na našoj web stranici ili bilo kojoj povezanoj web stranici koja je iz bilo kojeg razloga neprikladna, kontaktirajte nas o tome.

Nismo odgovorni za bilo kakvu štetu ili štetu koja se odnosi na kupnju ili upotrebu dobara, usluga, resursa, sadržaja ili bilo koje druge transakcije izvršene u vezi s web stranicama treće strane. Molimo pažljivo pregledajte pravila i prakse treće strane i uvjerite se da ih razumijete prije nego što se uključite u bilo koju transakciju. Prigovori, tvrdnje, zabrinutosti ili pitanja vezana uz proizvode trećih strana trebaju biti upućena trećoj strani.

              11. ODRICANJE JAMSTVA, OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Ne jamčimo, da će vaše korištenje naše usluge biti neprekinuto, sigurno ili bez pogrešaka. Ne jamčimo da će rezultati koji se mogu dobiti od korištenja usluge biti točni ili pouzdani. Slažete se da s vremena na vrijeme možemo ukloniti uslugu na neodređeno vrijeme ili otkazati uslugu u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti.

Izričito se slažete da je vaša upotreba ili nemogućnost korištenja usluge na vašem vlastitom riziku. Usluga i svi proizvodi i usluge koje vam se pružaju putem usluge su (bez izričito navedenog) pod uvjetom da je "kako jest" i "kako je dostupno" za vašu upotrebu, bez ikakve zastupanja, jamstva ili uvjeta bilo koje vrste, bilo izričite ili uključujući sva podrazumijevana jamstva ili uvjete za trgovanje, kvalitetu za prodaju, prikladnost za određenu svrhu, trajnost, naziv i nepristrasnost.

Ni u kojem slučaju mi, naši direktori, službenici, zaposlenici, podružnice, agenti, izvođači radova, pripravnici, dobavljači, davatelji usluga ili davatelji licenci nisu odgovorni za bilo kakvu ozljedu, gubitak, potraživanje ili bilo kakvu izravnu, neizravnu, slučajnu, kaznenu, posljedičnu štetu bilo koje vrste, uključujući, bez ograničenja, izgubljenu zaradu, izgubljenu zaradu, izgubljenu štednju, gubitak podataka, troškove zamjene ili bilo kakve slične štete, bilo da se radi o ugovoru, prekršaju (uključujući nemarnost), strogo odgovornu ili drugačiju, Korištenje bilo koje usluge ili bilo kojeg proizvoda dobivenog putem usluge, ili za bilo koji drugi zahtjev koji se na bilo koji način odnosi na vašu upotrebu usluge ili bilo kojeg proizvoda, uključujući, ali ne ograničavajući se na, bilo kakve pogreške ili propuste u bilo kojem sadržaju ili bilo kojem drugom gubitku ili oštećenju bilo koje vrste nastalih uslijed uporabe usluge ili bilo kojeg sadržaja (ili proizvoda) koji je objavljen, prenesen ili na drugi način dostupan putem usluge, čak i ako je upućen na njihovu mogućnost. Budući da neke države ili jurisdikcije ne dopuštaju isključivanje ili ograničavanje odgovornosti za posljedičnu ili slučajnu štetu, u takvim državama ili jurisdikcijama, naša odgovornost će biti ograničena u najvećoj mjeri dopuštenoj zakonom.

eOptika i njene podružnice neće biti odgovorne za gubitke koji nisu bili uzrokovani nikakvim kršenjem s naše strane, ili bilo koji gubitak poslovanja (uključujući gubitak dobiti, prihoda, ugovora, predviđenih ušteda, podataka, goodwilla ili trošenih izdataka ), ili bilo kakve neizravne ili posljedične gubitke koji nisu bili predvidivi kako vama tako i nama kada je formiran ugovor o prodaji proizvoda od nas do vas.

Zakoni nekih zemalja ne dopuštaju neka ili sva ograničenja koja su gore opisana. Ako se ti zakoni primjenjuju na vas, neka ili sva gore navedena ograničenja možda se neće odnositi na vas i možda imate dodatna prava.

                 12. ZAŠTITA

 

 

Slažete se da ćete braniti i zaštititi eOptika Ltd. i naše podružnice, partnere, partnere, službenike, direktore, agente, izvođače radova, davatelje licence, pružatelje usluga, podizvođače, dobavljače, pripravnike i zaposlenike bez štete od bilo kakvih potraživanja ili potražnje, uključujući razumne troškove odvjetništva koje je napravila bilo koja treća strana zbog ili proizašla iz vašeg kršenja ovih Uvjeta pružanja usluge ili dokumenata koje sadrže referencama ili vašeg kršenja bilo kojeg zakona ili prava treće strane.

 

                13. CJELOKUPNI DOGOVOR

 

Ovi Uvjeti, uključujući i pravne obavijesti i odricanja od odgovornosti sadržane na ovoj web stranici, čine cjelokupni ugovor između (eOptika) i vas s obzirom na vašu upotrebu ove web stranice i zamjenjuju sve prethodne sporazume i sporazume s obzirom na isti.

Neuspjeh nas da ostvarimo ili provodimo bilo kakvo pravo ili pružanje ovih Uvjeta pružanja usluge ne predstavljaju odricanje od takvog prava ili odredbe.

Ovi Uvjeti pružanja usluge i sva pravila ili pravila o radu koje nam je objavio na ovim stranicama ili u odnosu na Uslugu čine cjelokupni ugovor i razumijevanje između vas i nas te reguliraju vašu upotrebu Usluge, nadomještanjem svih prethodnih ili istovremenih ugovora, priopćenja i prijedloga , Bilo usmeno ili pisano, između vas i nas (uključujući, ali ne ograničavajući se na, bilo kakve prethodne verzije Uvjeta pružanja usluge).

                14. OZBILJNOST

 

U slučaju da je bilo koja odredba ovih Uvjeta pružanja usluge utvrđena kao nezakonita, poništena ili neprovediva, takva će se odredba ipak provoditi u najvećoj mjeri dopuštenoj primjenjivim zakonom, a neizvršivi dio smatra se prekinutim ovim Uvjetima pružanja usluge.

Ako se neka odredba ovih Uvjeta smatra nevažećom, poništenom ili iz bilo kojeg razloga neprovediva, to će se stanje smatrati odvojivim, a ostale odredbe ovih Uvjeta ostaju na snazi.

                15. NADLEŽNO PRAVO

 

Ovi se uvjeti uređuju i tumače u skladu sa zakonima Mađraske bez obzira na odredbe o sukobu zakona. Prihvaćate da, ovisno o vašoj zemlji državljanstva, prebivališta ili boravišta, možete pod određenim uvozom, kupnjom, bankarstvom, privatnošću ili drugim propisima koji mogu utjecati na vašu sposobnost korištenja naših usluga. Prihvaćate da ste u potpunosti odgovorni za pridržavanje takvih propisa koji mogu utjecati na korištenje naše web stranice ili dostavu naših usluga.

               16. KRAJ OBVEZA

 

Obveze i obveze stranaka nastalih prije datuma prestanka preživjet će prestanak ovog Ugovora za sve svrhe. Ovi Uvjeti pružanja usluge su na snazi osim ako i do vas prekršite ili vi ili nas. Možete otkazati ove Uvjete pružanja usluge u bilo kojem trenutku tako što ćete nas obavijestiti da više ne želite koristiti naše usluge niti prestati koristiti našu web stranicu.

 

               17. KONTAKTNE INFORMACIJE


Možete se obratiti našoj tvrtki o bilo kojem pitanju, prijedlogu ili problemu uključujući pitanja o ovim Uvjetima, na sljedećim adresama:

eOptika Ltd

1066 Budimpešta

Teréz krt 50

Mađarska

Virtualni obilazak naše optike u Budimpešti.

 

EU porezni broj: HU23111572

Registracijski broj poduzeća: 01-09-953509

 

Email: podrska@ioptika.hr

Telefon: + 385 1 3000 891

Return address: 1066 Budapest, Terez krt 50.

 

             18. PROMJENE

 

Najnovija verzija Uvjeta pružanja usluge dostupna je na bilo kojem mjestu na ovoj stranici.

Zadržavamo pravo, prema vlastitom nahođenju, ažurirati, mijenjati ili zamijeniti bilo koji dio ovih Uvjeta pružanja usluge objavljivanjem ažuriranja i promjena na našoj web stranici. Postavit ćemo datum promjene na ovoj web stranici. Vaša daljnja upotreba ili pristup našoj web stranici ili usluzi nakon slanja bilo kakvih izmjena ovih Uvjeta prihvaća te promjene.

Promjene nemaju povratno djelovanje, jer na primjer, narudžbe stavljene pod prethodnu verziju naših uvjeta spadaju pod režim Uvjeta koji su na snazi u trenutku narudžbe.

Ovi Uvjeti pružanja usluge i uvjeti prodaje stupili su na snagu 1. lipnja 2017. godine.

 

UVJETI PRODAJE

 

               19. GODINE

 

Ne prodajemo naše proizvode mlađima od 18 godina. Možemo prodati dječje proizvode za djecu ukoliko ih odrasla osoba kupi.

Suglasnošću sa ovim Uvjetima pružanja usluge, izjavljujete da ste barem u dobi od najviše 18 godina u vašoj državi i vi ste nam dali svoj pristanak da bilo koji član od vaših maloljetnih članova obitelji da koristi ovu stranicu.

 

                20. POTREBAN VAŽEĆI RECEPT

 

Postavljanjem vaše narudžbe na našoj web stranici morate provjeriti imate li važeći recept za leće koje naručujete. Ovime potvrđujete da su informacije koje dajete valjane i točno kako je propisao vaš profesionalni liječnik. Također potvrđujete da vaš recept nije stariji od 12 mjeseci. Vi, klijent, dajete svoj pristanak da kontaktiramo vašeg stručnjaka za oči kako bi potvrdili vaše podatke o receptu, ako je potrebno. Razumijete da je vaša odgovornost podvrgnuti se redovitim pregledima oka i održavati ažuriranu recepciju. Mi nismo odgovorni za bilo kakve posljedice kao rezultat odstupanja od vašeg recepta.

 

                21. CIJENE

 

Sve cijene uključuju PDV.

Cijene za naše proizvode mogu se mijenjati bez najave. Vaša cijena neće se promijeniti nakon što postavite valjanu narudžbu.

Unatoč našim najvećim naporima, mali broj stavki u našem katalogu može biti pogrešan. Provjerit ćemo cijene prilikom obrade vaše narudžbe i prije nego što izvršimo plaćanje. Ako smo pogriješili, a ispravna cijena proizvoda veća je od cijene na web stranici, možemo vas kontaktirati prije slanja kako bismo zatražili želite li kupiti proizvod po ispravnoj cijeni ili otkazati narudžbu. Ako je ispravna cijena proizvoda niža od navedene cijene, naplatit ćemo niži iznos i poslati ćemo vam proizvod.

 

              22. FAKTURA/RAČUN

 

Prodajemo samo potrošačima te obično izdajemo samo račun, a ne punu fiskalnu fakturu. Molimo zadržite fizičku ili elektronsku kopiju vašeg računa, potvrde narudžbe ili potvrde o dostavi kao dokumentaciju o potencijalnim jamstvenim ili garancijskim zahtjevima.

 

              23. DOSTUPNOST PROIZVODA

 

Navedene su informacije o dostupnosti za proizvode koje prodajemo na web stranici, uključujući i svaku stranicu s informacijama o proizvodu. Kako obrađujemo vašu narudžbu, obavijestit ćemo vas e-poštom što je prije moguće ako se bilo koji proizvod koji naredi otkrije nedostupan. Imate opciju da se ti proizvodi ne naplaćuju, da biste primali djelomični povrat ili da pričekate da proizvodi budu ponovno na zalihi pa ćemo vam kasnije poslati.


Određeni proizvodi ili usluge mogu biti dostupni isključivo putem interneta putem web stranice. Ti proizvodi ili usluge mogu imati ograničene količine i podliježu povratu ili zamjeni samo prema našoj politici povratka. Zadržavamo pravo, ali nismo obvezni ograničiti prodaju naših proizvoda ili usluga bilo kojoj osobi, geografskoj regiji ili nadležnosti. Ovo pravo možemo iskoristiti svaki slučaj. Zadržavamo pravo ograničiti količinu proizvoda ili usluga koje nudimo.

 

 1.    INFORMACIJE O PROIZVODU

 

Osim ako nije drugačije naznačeno, nismo proizvođač proizvoda koji se prodaju na ovoj web stranici. Iako radimo na tome da informacije o proizvodu na našoj web stranici budu ispravne, stvarna ambalaža i materijali mogu sadržavati više i različitih informacija prikazanih na našoj web stranici. Sastojci se također mogu promijeniti. Sve informacije o proizvodima na našoj web stranici pružaju se samo u informativne svrhe. Preporučujemo da se ne oslanjate isključivo na informacije prikazane na našoj web stranici. Prije uporabe uvijek pročitajte naljepnice, upozorenja i upute koje ste dobili s proizvodom ili se obratite proizvođaču. Sadržaj na ovoj stranici nije namijenjen zamjeni za savjet koji daje liječnik, optičar, optometar, oftalmolog, ljekarnik ili drugi ovlašteni zdravstveni djelatnik. Odmah se obratite svom liječniku ako sumnjate da imate medicinski problem. Informacije i izjave o proizvodima nisu namijenjene za dijagnosticiranje, liječenje, liječenje ili sprečavanje bolesti ili zdravstvenog stanja. Ne prihvaćamo odgovornost za netočnosti ili pogrešne prikaze proizvoda proizvođača ili drugih trećih strana. Ovo ne utječe na vaša zakonska prava. Učinili smo sve kako bismo što je moguće preciznije prikazali boje i slike naših proizvoda koji se pojavljuju u web trgovini. Ne možemo jamčiti da će zaslon vašeg računala prikazati bilo koju boju biti precizan. Svi opisi proizvoda podložni su promjenama u bilo koje vrijeme bez prethodne najave, po vlastitom nahođenju. Zadržavamo pravo na prekid bilo kojeg proizvoda u bilo kojem trenutku. Svaka ponuda za bilo koji proizvod ili uslugu napravljen na ovim stranicama je nevažeća tamo gdje je to zabranjeno. Upute za uporabu u kutiji proizvoda možda nisu na vašem materinjem jeziku. Pružamo priručnike o proizvodu na jeziku naših kupaca bilo u tiskanom ili elektroničkom obliku. Ako trebate bilo koji priručnik o proizvodu, obratite nam se putem e-maila.

 

 1. OSOBNI RAČUN/PROFIL

 

Kada izradite svoj profil na našoj web stranici, u svakom trenutku morate pružiti informacije koje su točne, potpune i aktualne. Ako to ne učinite, to predstavlja kršenje Uvjeta, što može rezultirati neposrednim ukidanjem vašeg računa na našoj usluzi.

Slažete se da pružate trenutne, potpune i točne podatke o kupnji i računu za sve kupnje u našoj trgovini. Slažete se da odmah ažurirate svoj račun i druge podatke, uključujući vašu adresu e-pošte i brojeve kreditnih kartica i datume isteka, kako bismo mogli dovršiti vaše transakcije i kontaktirati ih po potrebi.

Zadržavamo pravo odbiti bilo koju narudžbu koju ste nam poslali. Možemo, prema vlastitom nahođenju, ograničiti ili otkazati količine kupljene po osobi, po kućanstvu ili po narudžbi. Ta ograničenja mogu uključivati narudžbe koje su stavljene na isti račun klijenta ili na isti račun, istu kreditnu karticu i / ili narudžbe koje koriste istu adresu za naplatu i / ili dostavu. U slučaju izmjene ili otkazivanja narudžbe, pokušat ćemo vas obavijestiti kontaktiranjem adrese elektroničke pošte i / ili adrese za naplatu / telefonskom broju u trenutku kada je narudžba izvršena.

Možemo obustaviti ili ukinuti vaš pristup našoj web stranici u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti ili odgovornosti, iz bilo kojeg razloga, uključujući, bez ograničenja ako kršite Uvjete pružanja usluge. Ukoliko vaš pristup našoj web stranici bude ukinut, sve odredbe Uvjeta pružanja usluge koje po svojoj prirodi trebaju vrijediti i nakon prestanka, uključujući, bez ograničenja, odredbe o vlasništvu, odricanje od odgovornosti, odšteta i ograničenja odgovornosti.

 

 1. PROFESIONALNI KUPCI

 

Zadržavamo pravo ograničiti ili zabraniti narudžbe koje prema našem mišljenju stavljaju prodavači ili distributeri. Takvi profesionalni kupci trebaju se prepoznati prije narudžbe i prihvatiti komercijalne uvjete za naručivanje od nas.

Napominjemo da prodajemo proizvode samo u količinama koje odgovaraju tipičnim potrebama prosječnog kućanstva. To se odnosi i na broj proizvoda naručenih u jednoj narudžbi i za stavljanje nekoliko naloga za isti proizvod gdje pojedinačni nalozi sadrže količinu tipičnu za normalno kućanstvo.

 

 1. USPOSTAVLJANJE PRODAJNOG UGOVORA

 

Kada naručujete od nas, pošaljite ponudu za kupnju proizvoda od nas. Naš sustav vam zatim šalje poruku koja potvrđuje primitak narudžbe i sadrži pojedinosti vaše narudžbe. Ovo je priznanje da smo primili vašu narudžbu i ne potvrđujemo da prihvaćamo vašu ponudu za kupnju proizvoda ili naručenih usluga. Prihvaćamo samo vašu ponudu i zaključujemo ugovor o prodaji proizvoda koje naručite i kada vam pošaljemo proizvod i pošaljemo elektronsku poruku kojom vam potvrđujemo da smo vam poslali proizvod. Ako je vaša narudžba poslana u više paketa, za svako pakiranje možete dobiti zasebnu otpremnu poruku, a svaka poruka i odgovarajuća pošiljka zaključuju zasebni ugovor o prodaji za proizvode koji su navedeni u toj poruci. Možete otkazati narudžbu za proizvod bez ikakvih troškova prije nego što pošaljemo poruku potvrde koja se odnosi na taj proizvod. Ovo pravo na otkazivanje ne odnosi se na određene kategorije proizvoda i usluga. Također imate zakonska prava i jamstva da nam pošaljete stavke nakon što naručili. Detalje potražite u odjeljku o otkazivanju. Suglasni ste da ćete primiti fakture prodaje elektroničkim putem ili u tiskanoj formi, kako je prikladno. Uključit ćemo kopiju računa ili popisa pakiranja sa svakom isporukom. Kao što prodajemo privatnim osobama, naši računi možda neće ispuniti računovodstvene kriterije za fiskalne fakture od strane profesionalnih kupaca.

 

 1. PROCJENA ISPORUKE

 

Kada kupujete vaše artikle, nastojimo vam isporučiti ih isti dan. Međutim, ne možemo jamčiti da postavljanje vaše narudžbe u određeno vrijeme znači da ćemo vam ih poslati isti dan. Napominjemo i da se izraz na našem web mjestu "u zalihi" općenito odnosi na činjenicu da čuvamo vašu liniju proizvoda u zalihi, ali kombinacija pojedinih proizvoda koju kupujete možda neće biti na zalihama tog određenog dana.

Kada nemamo vaše stavke u zalihi, pokušavamo vam dati procjenu za vrijeme koje nam je potrebno za dopremu vaših stavki. Neke se stavke stalno preuređuju kako bi uskoro stigli. Drugi proizvodi mogu zahtijevati da naručimo vaše stavke posebno za vas. Naša će procjena pokazati vrijeme za dopremu  za proizvod koji naručujete. Međutim, stvarno vrijeme isporuke za vaše određene stavke može varirati. Budući da ovise o našim dobavljačima, nastojimo vam pružiti informacije, ali stvarni rokovi isporuke ne mogu se jamčiti.

Mi obično isporučujemo vašu narudžbu u jednoj pošiljci, nakon što su svi proizvodi na skladištu. Ponekad možemo odabrati da vam pošaljemo Vaše stavke u zasebne pakete radi logističkih razmatranja. Ako to želite, možete odabrati da vam dostave dostupne stavke, iako vam se možda naplaćuju važeće dostave za dvije narudžbe.

Imajte na umu da, ako nije navedeno na web stranici, procjene isporuke su upravo to. Nisu zajamčeni rokovi isporuke i ne bi se trebali osloniti na njih kao takve.

Kako bismo osigurali brzu isporuku, preporučujemo da nam pošaljete punu poštansku adresu kao i telefonski broj za naše logističke partnere kako bi Vas kontaktirali. Nakon slanja narudžbe dobit ćete pristup broju praćenja gdje možete pratiti pošiljku na mreži ako ste odabrali opciju praćenja. Nažalost, ne možemo biti odgovorni za kašnjenja u vezi s isporukom koje su prouzročili logistički partneri.

 

 1.  PROBLEMI SA DOSTAVOM (PAKETOM)

 

Spremamo vaše proizvode u zaštitnu ambalažu kako bismo osigurali isporuku u savršenom stanju. Međutim, određeni problemi s isporukom mogu rezultirati nezadovoljstvom proizvoda koji se smatra neprikladnim za upotrebu. Molimo provjerite Vaš paket po primitku. U slučaju pitanja ili odbijanje paketa (paket automatski vraća isti dostavljači) obavijestite nas odmah nakon otvaranja paketa.

 

 1. MEĐUNARODNI KUPCI

 

Isporučujemo u većini zemalja svijeta. Pogledajte aktualne opcije dostave i troškove na našoj web stranici.

Prilikom naručivanja proizvoda za isporuku izvan EU možete podlijegati uvoznim pristojbama i porezima koji se naplaćuju nakon što paket dođe do navedenog odredišta. Sve dodatne naknade za carinjenje moraju biti na vama. Nemamo kontrolu nad tim. Carinske politike uvelike variraju od zemlje do zemlje pa se za daljnje informacije obratite lokalnoj carinskoj ispostavi. Još jedan dobar izvor informacija je dutycalculator.com.

Osim toga, imajte na umu da se prilikom narudžbe mi smatramo uvoznicima i moramo se pridržavati svih zakona i propisa zemlje u kojoj primate proizvode. Vaša je privatnost važna za nas i želimo da naši međunarodni kupci budu svjesni da su prekogranične isporuke podložne otvaranju i inspekciji od strane carinskih vlasti.

 

 

 1. ODUSTANAK OD NARUDŽBE PRIJE ISPORUKE

 

Sljedeće se odnosi na narudžbe za proizvode koji nisu naručeni (tj. prilagođeni za vaše specifikacije).

Imate pravo otkazati narudžbu prije nego što vam isporučimo. Javite nam slanjem povratne e-pošte na potvrdu narudžbe. To učinkovito poništava vašu narudžbu i tako nijedan komercijalni ugovor nije uspostavljen.

U većini slučajeva vaš odustanak na vrijeme znači da se pošiljka neće nikada dostaviti.

Međutim, naša sposobnost zaustavljanja pošiljke može biti ograničena vrstom logistike koju koristimo za vašu specifičnu narudžbu. U većini slučajeva možemo zaustaviti isporuke zbog otkazivanja primljenih narudžbi prije 14.00 sati. U još nekoliko slučajeva možda nećemo moći prekinuti pošiljke istog radnog dana.

U nekoliko slučajeva kada nismo uspjeli zaustaviti pošiljku nakon otkazivanja, a sigurni ste da želite otkazati narudžbu, prvo ćemo pokušati kontaktirati logističkog partnera i zamoliti ih da vam ne dostave. Drugo, ako ne možemo zaustaviti isporuku pošiljke, samo odbijte prihvatiti pošiljku kada vas poštanska ili kurirska dostava kontaktira.

 

 1. POVRAT NOVCA NAKON ISPORUKE

 

Nakon što smo isporučili vašu narudžbu, došlo je do prodaje. I dalje imate pravo zatražiti povrat ili razmjenu stavki.

Prvo, imate zakonska prava zatražite puni povrat svoje narudžbe. Vaša zakonska prava definirana su zakonima u vašoj zemlji ili propisima zaštite potrošača od strane Europske unije. Općenito možete otkazati narudžbu bez ikakvog razloga u roku od 14 dana od dana primitka kupljene robe (ili posljednje pošiljke ako se odnosi na robu ili više komada isporučenih zasebno). Morate nas obavijestiti o svojoj odluci o otkazivanju vaše narudžbe. Možete poslati svoj zahtjev prema uputama i obrascima koji su dostupni na našoj internetskoj stranici ili nas kontaktirate putem elektroničke pošte. Da biste ispunili rok za otkazivanje, dovoljno je da pošaljete zahtjev prije isteka roka otkazivanja od 14 dana i pošaljite nam stavke u roku od 14 radnih dana.

Također nudimo i dodatne garancije za kupnju određenih kategorija proizvoda. Trenutačno nudimo 365 dana jamstva za povrat novca (nakon datuma kupnje) za sve kontaktne leće, otopine kontaktnih leća i kapi za oči.

Da bi se povrat sredstava izvršio, vraćena roba mora biti neotvorena, neiskorištena, ambalaža mora biti neoštećena i trebalo bi ostati dovoljno vremena do isteka trajanja. Pravo otkazivanja, povrata i razmjene ne odnosi se na isporuku proizvoda koji nisu prikladni za povratak zbog zdravstvene zaštite ili higijenskih razloga, ako vas ne pošalju nakon dostave ili koji su nakon isporuke nerazdvojno pomiješani s drugim artiklima; i obskrba robe koja se može pogoršati ili brzo istječe. Odredili smo prihvatljiv rok trajanja koji je ostao 6 mjeseci ili više (sve dok smo vam dostavili artikle s najmanje 12 mjeseci roka trajanja).

Vraćanje paketa je na vašem trošku. Tada ćemo vam vratiti originalne troškove koje ste platili proizvode, kao i otpremu ako vraćate cijelu narudžbu. Ako vraćate samo neke, ali ne sve proizvode iz narudžbe, tada vam vraćamo troškove plaćene za relevantne stavke. Dajemo povrate sredstava u roku od dva radna dana ili manje putem istih sredstava plaćanja koje ste koristili za početnu transakciju, osim ako ste se izričito dogovorili drugačije. U svakom slučaju, nećete imati nikakvih naknada kao rezultat takve nadoknade. Možemo odbiti naknadu dok ne dobijemo robu ili dokaz o tome da ste vratili robu, ovisno što je najranije.

 

 1. ZAMJENA

 

Umjesto povrata sredstava, možete zatražiti i zamjenu proizvoda koje biste nam se željeli vratiti. Izvorni predmeti i dalje moraju biti vraćeni pod jednakim uvjetima kao i za povrate.

Kreditirati ćemo troškove stavki koje ste uplatili u zamjenu. Budući da ne možemo izvršiti djelomični povrat, možemo zamijeniti samo za narudžbu koja je jednaka ili veća od vrijednosti robe koju vraćate.

 

 1. PROIZVODI NAMIJENJENI ZA PERSONALIZIRANU NARUDŽBU

 

Pravo otkazivanja, povrata i zamjene ne odnosi se na isporuku dobara koja je prema vašim specifikacijama ili koja je jasno personalizirana.

Primjerice, naočale na recept izrađuju se prema vašim specifikacijama. Sunčane naočale obično se ne izrađuju prema vašim specifikacijama ali sunčane naočale sa receptivnim lećama (s reflektivnim premazom primijenjene na leće) su personalizirane vama.

Ako nije drugačije navedeno u našoj ponudi, ne možemo izdati povrate ili razmjene za ove proizvode.

 

 1. LICENCIRANI OPTIČAR

 

Pridržavamo se svih zakona i propisa koji se odnose na online i offline prodaju proizvoda koje nudimo. Mi smo u potpunosti licencirani za prodaju optičkih proizvoda te imamo optičare koji nude pregled očiju optometrima, izdaje kontaktne leće i srodne proizvode, proizvodimo naočale i pružamo povezane usluge. Naša licenca potječe iz Mađarske i ispunjavamo kriterije određene drugim propisima za prodaju kontaktnih leća putem web trgovine.

 

 1. PRIJENOS PRODAJNOG UGOVORA

 

Imamo pravo dodijeliti prodajni ugovor (tj. za određenu prodaju na vašu narudžbu) s vama drugoj pravnoj osobi. Tipičan razlog za dodjeljivanje takvog ugovora je sposobnost te druge pravne osobe da ispuni vašu narudžbu u kvaliteti koja je viša od vas nego što bismo mogli. Na primjer, oni mogu brže, jeftinije isporučiti ili imaju proizvode koje ste naručili na zalihi. Takva pravna osoba može ili ne mora pripadati istoj skupini tvrtki kao i mi. Ako dođe do toga, javiti ćemo vam o dodjeli ugovora i tko će ispuniti vašu narudžbu. Nova pravna osoba koja ispunjava narudžbu poslati će e-mail o isporuci predmeta koji zatim stvara ugovor između vas. Ugovor će biti uređen trenutnim Uvjetima prodaje. Možemo dodijeliti ugovor samo s vama, sve dok novi pravni subjekt koji ispunjava vašu narudžbu preuzme i pristaje izvršiti sve preostale i izvršne obveze iz ugovora. Vaša se prava ne mijenjaju, samo naše obveze ispunjava netko drugi. U slučaju da nova pravna osoba ne ispuni svoju obvezu, ostajemo odgovorni za isporuku proizvoda ili usluga koje ste naručili od nas.

 

U slučaju da smo dodijelili ugovor, prikupljamo samo novac za drugu pravnu osobu kao njegov agent za prikupljanje. Može ili ne mora biti plaćena marketinška komisija za omogućavanje prodaje od strane nove pravne osobe.

Dodjeljivanjem ugovora o prodaji netko drugi ostaje odgovoran za sve zahtjeve za povrat ili zamjenu za vas.

 

 1. ŽALBE

 

Možete kontaktirati navedene brojeve za kontakt ako imate prigovora.

 • Davatelji plaćanja često daju načine zaustavljanja plaćanja za nas ili stavljanjem plaćanja u deponiju dok ne dovršimo rješavanje sporova s njima ili s vama. Najpoznatiji primjeri su tvrtke Paypal i kreditne kartice.

 

 • Vaše Društvo za zaštitu potrošača možete kontaktirati pisanjem na sljedeću adresu: Ljudevita Posavskog 48, 10 000 Zagreb ili putem svoje web stranice http://www.potrosac.hr/.

 

 • Europski centri za potrošače u državama članicama EU pružaju još jedan način rješavanja sporova. Njihovi standardni postupci pomažu vam da razumijete svoja prava i pokrenete postupak medijacije protiv nas. Možete kontaktirati mjerodavni centar putem internetske stranice ec.europa.eu/consumers/ecc/

 

Pravila o privatnosti
Pravila privatnosti
 1. POLITIKA

 

Ova se Pravila o privatnosti odnose na korištenje naših web stranica ili usluga (u daljnjem tekstu: "mi", "mi"). Poštujemo vašu privatnost i obvezujemo se zaštiti vaših podataka. Usvojili smo tu politiku o privatnosti ("Pravila o privatnosti") kako bismo objasnili koje informacije mogu biti prikupljene na našoj web stranici, kako koristimo te informacije i pod kojim uvjetima možemo otkriti informacije trećim stranama. Sve informacije koje pružate koristit će se samo u skladu s ovim pravilima. Ova Pravila o privatnosti odnose se samo na podatke prikupljene putem web stranice i ne primjenjuju se na naše prikupljanje podataka iz drugih izvora.

Ova Pravila o privatnosti, zajedno s Uvjetima korištenja i Uvjetima prodaje navedenima na našoj web stranici, postavljaju opća pravila i pravila koja reguliraju vašu upotrebu naše web stranice. Ovisno o vašim aktivnostima prilikom posjete našoj web stranici, možda ćete morati pristati na dodatne uvjete i odredbe.

 

 1. SUGLASNOST

 

Vaša upotreba naših web stranica ili usluga znači prihvaćanje naših pravila o privatnosti. Ako se ne slažete s ovim pravilom, nemojte koristiti našu web stranicu ili usluge.

Koristeći ovu stranicu ili naše usluge, izjavljujete da ste punoljetni u državi gdje boravite i dali ste nam svoj pristanak.

 

 1. SIGURNOST

 

Naša web trgovina i podaci su upravljani tvrkom za upravljanje trgovinom i najbolje usluge hostinga kao što su Amazon Web Services. Pohranjuju vaše podatke na sigurnom poslužitelju. Kako bismo zaštitili vaše osobne podatke, poduzimamo razumne mjere opreza i slijedimo najbolje primjere iz prakse kako bismo se osigurali da ne bi smo izgubili, zloupotrijebili, pristupili, otkrili, izmijenili ili uništili.

Da biste zaustavili neovlašteni pristup ili otkrivanje vaših podataka, primijenjeni su odgovarajući elektronički, fizički, digitalni i upravljački postupci kako bi zaštitili informacije koje prikupljamo online i osiguravamo njegovu sigurnost.

Ne pohranjujemo niti obrađujemo nikakve podatke koji bi se mogli koristiti za pokretanje plaćanja. Zbog toga imamo ugovore s specijaliziranim platnim procesorima koji su implementirali međunarodno revidirane najbolje primjere iz prakse kako bi zaštitili vaše podatke o plaćanju. Na primjer, oni šifriraju vaše podatke putem standarda za sigurnost podataka industrije plaćanja (PCI-DSS). PCI-DSS zahtjevi pomažu osigurati sigurno rukovanje podacima o kreditnoj kartici od strane naše trgovine i njegovih davatelja usluga. Mi prihvaćamo odgovarajuće postupke za prikupljanje, pohranu i obradu podataka i sigurnosne mjere kako bismo zaštitili od neovlaštenog pristupa, izmjene, otkrivanja ili uništenja vaših osobnih podataka, korisničkog imena, lozinke, podataka o transakciji i podataka pohranjenih na našem web mjestu. Osjetljiva i privatna razmjena podataka između web mjesta i njegovih korisnika događa se preko SSL osiguranog komunikacijskog kanala i šifriran je i zaštićen digitalnim potpisima.

 

 1. KAKO PRIKUPLJAMO PODATKE

 

Kao i većina web operatora, prikupljamo podatke koji ne identificiraju osobno onu vrstu koju web preglednici i poslužitelji obično stavljaju na raspolaganje, kao što je vrsta preglednika, jezična sklonost, web mjesto za referiranje i datum i vrijeme svakog zahtjeva posjetitelja. Naša svrha u prikupljanju podataka koji ne identificiraju osobne podatke je bolje razumjeti kako naši posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu. S vremena na vrijeme možemo izdati podatke koji nisu osobni podaci u cjelini, npr., objavljujući izvješće o trendovima u korištenju web stranice. Također prikupljamo potencijalno osobne podatke kao što su adrese internetskog protokola (IP) za prijavljene korisnike i korisnike koji ostavljaju komentare na našim postovima na blogu. Otkrivamo samo prijavljene IP adrese korisnika koji ostavljaju komentare pod istim okolnostima i koji upotrebljavaju i otkrivaju osobne podatke kao što je opisano u nastavku. Također prikupljamo različite osobne podatke kao što su, na primjer, adrese e-pošte, ime kupca, adrese dostave ili fakturiranja i pojedinačni podaci o receptu. Koristimo te informacije da bismo ispunili vašu narudžbu ili da razumijemo kako upotrebljavate naše usluge i prilagodite naše usluge. Ispod je popis primjera za prikupljanje informacija.

 

KOLAČIĆI

 

Kako bismo obogatili i usavršili vaše online iskustvo, koristimo "Cookies" tehnologiju i usluge koje drugi pružaju za prikaz personaliziranog sadržaja ili oglašavanja i spremanje vaših postavki na vaše računalo.

Kolačić je niz informacija koje web mjesto pohranjuje na računalu posjetitelja, a posjetiteljski preglednik pruža web stranici svaki put kad se posjetitelj vraća. Koristimo kolačiće kako bismo olakšali prepoznavanje i praćenje posjetitelja, njihovu upotrebu naših web stranica i usluga te njihove postavke usluge ili pristupa. Posjetitelji koji ne žele postaviti kolačiće na svoje računalo trebaju postaviti preglednike da odbace kolačiće prije korištenja naših usluga, uz nedostatak da određene značajke naših web stranica možda neće funkcionirati ispravno bez kolačića.

 

ECOMMERCE TRANSAKCIJE

 

Tko napavi narudžbu, od njega se traže dodatne informacije, uključujući po potrebi osobne i financijske informacije potrebne za obradu tih transakcija. U svakom slučaju, takve informacije prikupljamo samo u mjeri u kojoj je to potrebno ili prikladno kako bismo ispunili nalog ili u svrhu interakcije posjetitelja s našim uslugama.

 

SLUŽBA ZA KORISNIKE

 

Možemo, bez daljnje obavijesti ili upozorenja i po vlastitom nahođenju, pratiti, snimati i obrađivati svaku komunikaciju s vama e-mailom, telefonom ili drugim digitalnim kanalima radi kontrole kvalitete i obuke ili za vlastitu zaštitu.

 

KOMUNIKACIJA

 

S vašim dopuštenjem, možemo vam poslati e-poštu, tiskani materijal ili komercijalne ponude o našim proizvodima ili uslugama. Također pratimo kako naši korisnici koriste ovu komunikaciju i nastojimo maksimalno povećati njegovu vrijednost.

 

OGLASI NA MREŽI

 

Oglasi koji se pojavljuju na našoj web stranici i oglašavanje koje se prikazuje bilo gdje drugdje na internetu ili na mobilnim uređajima, mogu vam dostaviti partnerske agencije za oglašavanje koje mogu postaviti kolačiće. Ovi kolačići omogućuju poslužitelju oglasa da prepozna vaše računalo svaki put kada vam pošalju online oglas za prikupljanje informacija o vama ili drugima koji koriste vaše računalo. Ti podaci omogućuju oglasnim mrežama, između ostalog, da dostave ciljane oglase za koje vjeruju da će vam najviše zanimati.

Često možete postaviti postavke za način prikupljanja i upotrebe vaših podataka, ili onoga što vam pokazuju, oglašavačke mreže. Ako želite, možete isključiti oglašavanje na temelju interesa isključivo pomoću postavki kolačića ili trajno upotrebljavajući dodatak preglednika.

Možemo platiti neke od naših oglašavačkih partnera kako bismo vam pomogli slati elektroničko oglašavanje. Možemo također zaraditi proviziju od određenih veza na našoj web stranici ili na neki drugi način olakšati narudžbe od vas. To ne utječe na vašu kupnju ili cijenu koju možete platiti na našim web stranicama.

 

LINKOVI TREĆIH STRANAKA

 

Naša usluga može sadržavati veze na vanjske web-lokacije koje nam ne upravlja. Ako kliknete vezu treće strane, bit ćete usmjereni na tu web stranicu treće strane. Takve usluge regulirane su svojim pravilima o privatnosti, a ne našim. Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti ili praksu web stranica, proizvoda ili usluga trećih strana.

 

 1.  KAKO KORISTIMO VAŠE  INFORMACIJE

 

Najčešće koristimo gore navedene informacije za generiranje statističkih podataka (informacija o razini agregata), između ostalog, o ponašanju posjetitelja na našoj web stranici i njihovim transakcijama i profilima. Te informacije možemo javno prikazati ili ih dostaviti drugima pod uvjetom da informacije ostanu na razini ukupne.

Prikupljamo i koristimo osobne podatke za različite svrhe, uključujući:

- poboljšati službu za korisnike. Vaši podaci pomažu nam da učinkovitije odgovorimo na vaše zahtjeve za korisničku službu i potrebe za podrškom.

- prilagoditi korisničko iskustvo. U skupini možemo koristiti podatke da bismo razumjeli kako naši korisnici kao grupa koriste usluge i resurse koji se nalaze na našoj web stranici.

- poboljšati našu web stranicu. Neprestano nastojimo poboljšati ponudu web stranica na temelju informacija i povratnih informacija koje primimo od vas.

- Obraditi transakcije. Možemo koristiti informacije koje korisnici pružaju o sebi kada stavljaju narudžbu samo za pružanje usluge tom nalogu. Ne dijelimo ove informacije s vanjskim stranama, osim u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za pružanje usluge

- upravljati sadržajem, promocijom, istraživanjem ili nekom drugom značajkom web mjesta. Za slanje informacija o korisnicima dogovorili su se primati o temama za koje mislimo da će ih zanimati.

- poslati poruke e-pošte i komunicirati s vama

 

Korisnici e-pošte pružaju obradu narudžbi, upotrebljavat će se samo za slanje informacija i ažuriranja vezanih uz njihovu narudžbu. Također se može koristiti za odgovor na njihove upite i / ili druge zahtjeve ili pitanja.

 

 1.  MARKETING OPT-IN

 

Ako korisnici odluče uključiti se na našu mailing listu, primat će poruke e-pošte koje mogu sadržavati vijesti tvrtke, ažuriranja, povezane informacije o proizvodu ili uslugama. Ako u bilo kojem trenutku korisnik želi otkazati pretplatu na primanje budućih e-poruka, uključujemo detaljne upute za otkazivanje pretplate na dnu svake e-poruke

Možemo vas također kontaktirati pomoću automatiziranih poziva i tekstnih poruka, na bilo koji telefonski broj koji ste nam poslali: (i) obavijestiti vas o vašem statusu narudžbe; (Ii) otkloniti poteškoće s vašom narudžbom; Ili (iii) da vam pomogne naručiti ili redizajnirati ili, ako je potrebno, servisirati vaš račun.

 

 1. POTRAŽIVANJA OSOBNIH IDENTIFIIBIH INFORMACIJA

 

Nećemo iznajmljivati, trgovati ili prodavati bilo kakve potencijalno osobne identifikacijske podatke.

Možemo dijeliti generičke skupne demografske podatke koji nisu povezani s osobnim identifikacijskim informacijama o posjetiteljima i korisnicima s našim poslovnim partnerima, pouzdanim podružnicama i oglašivačima. Možemo koristiti davatelje usluga treće strane kako bismo olakšali poslovanje tvrtke i web mjesta ili upravljati aktivnostima u naše ime, kao što je slanje newslettera ili anketa. Možemo dijeliti vaše podatke s tim trećim stranama samo u ograničene svrhe.

Moramo podijeliti vaše osobne podatke s raznim stranama kako bismo vam pomogli izvršiti naloge koje ste nam poslali. Stoga ćemo vaše osobne podatke podijeliti s pružateljima usluga plaćanja, pružateljima usluga logistike i bilo kojom drugom stranom koja igra ulogu u pružanju usluga ili proizvoda koje ste naručili od nas. Kada prodajemo trećoj strani, kako bi ta stranka dovršila prodaju s vama umjesto nas, također prenosimo podatke na tu stranku potrebnu za ispunjenje naloga.

 

 

Općenito, davatelji trećih strana koje koristimo samo prikupljaju, upotrebljavaju i otkrivaju vaše podatke u onoj mjeri u kojoj su potrebni kako bi im omogućili obavljanje usluga koje nam pružaju.

Međutim, određeni pružatelji usluga treće strane, kao što su pristupnici za plaćanje i drugi procesori za transakcije plaćanja, imaju vlastita pravila o privatnosti u odnosu na informacije koje im je potrebno pružiti za transakcije povezane s kupnjom. Za te pružatelje preporučujemo da pročitate pravila o privatnosti kako biste mogli razumjeti način na koji će ti pružatelji usluga upravljati vašim osobnim podacima. Konkretno, imajte na umu da se određeni pružatelji usluga mogu nalaziti u ustanovama ili imaju drugačiju nadležnost od vas ili nas. Dakle, ako odlučite nastaviti s transakcijom koja uključuje usluge davatelja usluge treće strane, vaši podaci mogu biti podložni zakonima nadležnosti u kojima se taj davatelj usluga ili njegovi objekti nalaze.

Otkrivamo potencijalno osobne identifikacijske i osobne podatke samo onima naših zaposlenika, izvođača radova i povezanih organizacija koje (i) trebaju znati te podatke kako bi ih obradili u naše ime ili pružili usluge dostupne na našoj web stranici i koji su se složili da to ne otkrivaju drugima. Neki od tih zaposlenika, izvođača radova i povezanih organizacija mogu se nalaziti izvan vaše domovine; Pomoću naše web stranice, pristajete na prijenos takvih informacija na njih.

Možemo otkriti vaše osobne podatke ako to zakon zahtijeva. Otkrivamo potencijalno osobne identifikacijske i osobne podatke kao odgovor na sudski nalog, sudski nalog ili drugi zahtjev države.

 

 1. POVLAČENJE  PRISTANKA

 

Kada nam putem naših usluga pružite informacije, podrazumijevamo da pristajete na naše prikupljanje i upotrebu u svrhu navedenih u ovim Pravilima o privatnosti.

Ako tražimo vaše osobne podatke iz određenog razloga, kao što je marketing, tražit ćemo vas izravno za vašu izraženu suglasnost ili vam pružiti priliku da kažete ne.

Ako se promijenite nakon što ste se ranije uključili, u bilo kojem trenutku možete povući vašu suglasnost da vas kontaktiramo tako što ćete nas obavijestiti na e-mail adresu  podrska@ioptika.hr

 

Imajte na umu da su određene funkcije na primjer kupnja proizvoda i slično dostupne samo uz vaše podatke. Ukidanjem vašeg pristanka možda vam nećemo moći pružiti sve naše usluge.

 

 1. TRANSFERI

 

Ako se naša tvrtka ili web-trgovina spoji s drugim tvrtkom vaši se podaci mogu prenijeti novim vlasnicima kako bi vas oni mogli nastaviti prodavati. Zadržat ćete pravo isključivanja bilo kakve komunikacije s bilo kim u budućnosti.

 

 1. PROMJENE OVE POLITIKE

 

Zadržavamo pravo izmjene ovih pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku i po vlastitom nahođenju. Kada to učinimo, ažuriramo datum pri dnu ove stranice ili obavijestimo korisnike putem e-pošte. Prihvaćate i slažete se da je vaša obveza periodički pregledavati pravila o privatnosti i postati svjesni izmjena.

Promjene i pojašnjenja stupit će na snagu odmah nakon objavljivanja na web stranici. Vaša daljnja upotreba ove web stranice nakon bilo kakve izmjene u ovim Pravilima o privatnosti predstavljat će vaše prihvaćanje takve izmjene.

Trenutačna verzija ove Pravila o privatnosti stupila je na snagu 1. lipnja 2017. godine.

 

 1. PITANJA I KONTAKTNE INFORMACIJE

 

Ako imate žalbu ili želite jednostavno postaviti pitanje, obratite se našem službeniku za usklađivanje privatnosti na adresi hello@eoptika.com.