ReNu Multiplus 60 ml
ReNu Multiplus 60 ml
 4,00

ReNu Multiplus 60 ml

 4,00
Usporedi
Metoda slanja Trošak dostave
Hrvatska pošta €4.5 (besplatno ako je narudžba veća od €40)
Međunarodno - pošta ili UPS Detalji na naplati
Podaci
Marka
Proizvođači
Veličina pakovanja
120 ml ili manje
Vrsta rješenja
Otopina za kontaktne leće (za meke leće)
Za koju vrstu leća
Meke leće
Za avione
Da
EAN
7391899847191
brojcana stavka
RNMP60
Detalji

ReNu MultiPlus (60 ml), otopina za kontaktne leće s kućištem

Bausch & Lomb ReNu MultiPlus® lubrikantne i ponovno vlažeće kapi su sterilna, konzervirana otopina koja se preporučuje za učinkovito podmazivanje mekih (hidrofilnih) kontaktnih leća i ponovno vlaženje radi udobnijeg nošenja leća.

Primjena: Tijekom nošenja kontaktnih leća, prema potrebi stavite 2 ili 3 kapi na kontaktne leće. Nakon toga nekoliko puta trepnite. Ako se i dalje ne osjećate udobno s lećama, dodajte još jednu kap. Ako se neugodnost i dalje nastavi, ODMAH skinite leće i obratite se oftalmologu.

Sastojci: Sterilna, izotonična otopina koja sadrži povidon, bornu kiselinu, kalij klorid, natrijev borat i natrijev klorid; konzervirana s 0,1% dinatrij edetatom i 0,1% sorbinske kiseline.

Opis: Bausch & Lomb ReNu MultiPlus lubrikantne i ponovno vlažeće kapi idealne su za upotrebu tijekom svakodnevnog nošenja ili duljeg razdoblja nošenja leća, kao i za ponovno vlaženje jednokratnih leća ili leća preporučenih za čestu zamjenu. Ako nosite leće dulje vrijeme, ovo rješenje možete koristiti za ponovno vlaženje leća nakon spavanja.

INDIKACIJE (primjene): Bausch & Lomb ReNu MultiPlus lubrikantne i ponovno vlažeće kapi koriste se za podmazivanje i ponovno vlaženje mekih (hidrofilnih) kontaktnih leća tijekom njihova nošenja. Proizvod se može koristiti s dnevnim ili dugotrajnim lećama, kao i s odbacivim lećama ili lećama propisanim za čestu zamjenu.

KONTRAINDIKACIJE (razlozi za nekorištenje): NE KORISTITE AKO STE ALERGIČNI NA BILO KOJI SASTOJAK.

PREPORUKE:

 • Problemi povezani s lećama i proizvodima za održavanje leća mogu rezultirati ozbiljnim oštećenjem očiju.
 • Za pravilnu uporabu i održavanje leća i proizvoda za održavanje leća važno je slijediti upute oftalmologa i sve upute na etiketi, uključujući kućište leće.
 • Problemi s očima, uključujući i čireve na rožnici, mogu se brzo razviti i dovesti do gubitka vida.
 • Dnevne leće ne smiju se nositi tijekom spavanja. Klinička ispitivanja su pokazala da se rizik od ozbiljnih nuspojava povećava ako se ove leće nose preko noći.
 • Dulje nošenje leća zahtijeva redovito uklanjanje, čišćenje, dezinfekciju, odlaganje i zamjenu prema rasporedu propisanom od strane oftalmologa.
 • Klinička ispitivanja su pokazala da dulje nošenje kontaktnih leća povećava učestalost ozbiljnih nuspojava u usporedbi s dnevnim korisnicima kontaktnih leća.
 • Istraživanja su također pokazala da dulje nošenje kontaktnih leća prije uklanjanja povećava rizik od ozbiljnih nuspojava.
 • Pušači imaju veću učestalost nuspojava.
 • Ako osjetite nelagodu u oku, prekomjerno suzenje, promjene vida, ili osjećaj pijeska u oku, odmah uklonite leće i odmah se obratite oftalmologu.
 • Korisnicima kontaktnih leća preporučuje se redovito posjećivanje stručnjaka, obično najmanje dva puta godišnje.
 • Kako biste izbjegli onečišćenje otopinom ili lećama:
 • Ne dodirujte vrh bočice na bilo koju površinu.
 • Nakon uporabe zamijenite poklopac.
 • Ne prebacujte ovu otopinu u druge bočice ili spremnike.
 • Ne koristite toplinsku (termičku) dezinfekciju.

UPOZORENJA:

 • Nakon uporabe dobro zatvorite poklopac bočice.
 • Čuvajte otopinu na sobnoj temperaturi.
 • Upotrijebite prije isteka roka valjanosti navedenog na kutiji i bočici.
 • Upotrijebite preostalu otopinu unutar 90 dana od otvaranja.
 • Ne koristite otopinu ako je sigurnosna folija na vratu bočice oštećena ili nedostaje!
 • Čuvajte izvan dohvata djece.

NUSPOJAVE (problemi i što učiniti):

Mogu se pojaviti sljedeći problemi: peckanje, osjećaj peckanja ili svrbeža u očima (iritacija), manje udobnosti nego prilikom prvog stavljanja leće, osjećaj nečega u oku (strano tijelo, ogrebotina), prekomjerno suzenje (suze), neobičan iscjedak iz očiju, crvenilo oka, smanjenje oštrine vida (slaba oštrina vida), zamagljen vid, pojava duginih boja ili aureola oko objekata, osjetljivost na svjetlost (fotofobija) ili suhoća oka. Ako primijetite bilo koji od navedenih simptoma: Odmah uklonite leću. Ako nelagoda ili problem nestane, pažljivo pregledajte leću. Ako leća bilo koji način oštećena, NE vraćajte leću u oko. Stavite leću u spremnik i obratite se oftalmologu. Ako na leći ima nečistoća, trepavica ili drugog stranog tijela, ili ako se problem riješi i leća izgleda neoštećeno, pažljivo je očistite, isperite i dezinficirajte, a zatim vratite. Ako se problem i dalje javlja, odmah uklonite leću i obratite se oftalmologu.

Bilo koji od navedenih simptoma može ukazivati na ozbiljno stanje, poput infekcije, čira na rožnici, neovaskularizacije ili iritisa. Kako biste izbjegli ozbiljne oštećenja oka, odmah potražite profesionalnu identifikaciju problema i hitno liječenje.

Dobre prakse održavanja leća

Prije rukovanja lećama uvijek operite i isperite ruke. Leće očistite, isperite i dezinficirajte svaki put kad ih skinete. Kako biste izbjegli miješanje, uvijek prvo koristite istu leću za isto oko. Nakon uporabe ispraznite i isperite spremnik za leće svježom otopinom i ostavite da se osuši. Kad nosite jednokratne leće, odmah ih bacite nakon svakog nošenja i zamijenite novim lećama.

Slični proizvodi